4,8 på Trustpilot

4,8 på Trustpilot

Gin der skifter farve

Billede af gin der skifter farve

Gin der skifter farve

Farveskiftende gin? Men hvilken skal jeg vælge?

Billede af gin der skifter farve

Skal du ha’ ‘Gin der skifter farve’ eller ‘Farveskiftende gin’? Ginmarkedet vokser markant i disse år, og særligt en tendens lader til at have etableret sig med voksende interesse. De såkaldte “Blå gin”. Vi mærker en stigende efterspørgsel, og den lille gimmick med først at være blå/sort for derefter at skifte farve til lyserød, giver da også altid et smil på læben ved introduktion. Men hvilken en gin skal jeg vælge? Og hvorfor/hvordan kan de skifte farve? Det vil vi forsøge og give dig et bud på her.

Hvilken farveskiftende gin skal jeg vælge?

Langt størstedelen af de gin, der kan skifte farve, baserer sig på blomsten ‘Clitoria ternatea’ – også kendt som ‘Ærteblomsten’ eller ‘Blue Butterfly Pea’. Der er altså tale om et naturligt udtræk af en blomst, og ikke kunstige farvestoffer, som man ellers nemt kunne komme til at tro. For at det ikke skal være løgn, så er Clitoria ternatea en hellig blomst i Indien, hvor den bruges dagligt i de såkaldte Puja-ritualer. Og sidder du og tænker, Clitoria ternatea, det var da et spøjst navn, så forestiller blomsterne i vinstokken at have form som det kvindelige kønsorgan, hvorfor det latinske navn på slægten er “Clitoria” fra “klitoris”. Jep, den er god nok.

Her følger en top 5 over gin, som vi mener, er lækre gin der skifter farve! 

ABV: 57,1% Pris: 349 ,- 

Lad os starte med en dansk gin, der kan skifte farve. 

i virkeligheden er der efterhånden en lang række danske destillerier, der er kommet med på denne trends. En af dem ser du her, og kommer fra Tranum Mølle i det nordjyske. Og hvorfor ikke starte med en Navy Strengh på hele 57,1%. Den smager jo hamrende godt – og går lige i hjertet på de fleste. Du får en klassisk gin, hvor der er stor enebær smag hele vejen i gennem. Også andre danske destillerier såsom Volsted og Knaplund laver nu de farveskiftende gin. 

Billede af en Tranum Mølle Scuttlebutt Gin

 ABV: 41,6% Pris: 449 ,- 

Næste skud på vores farveskiftende stamme kommer hele vejen fra New Zealand, hvor vi finder destilleriet Scapegrace. Scapegrace laver nogle fantastiske gin, og deres ‘Black’ er bestemt ingen undtagelse. Med denne gin er der ikke tale om ærteblomstens ekstrakt til farveskift, men derimod fra surbær, aronia og safran. Aronia har som bekendt en meget rød farve – næsten helt sort, og deraf navnet Black. Det er en lidt sødere gin med meget frugt karakter. Er du til det, så er Scapegrace Black et sikkert hit.

Salgsbillede af Scapegrace Black Gin

 ABV: 45% Pris: 349 ,- 

Også tyskerne er kommet med på denne gintrend, hvor The Illusionist Distillery har lavet en gin der skifter farve af samme navn. Det er en citrusfuld gin, hvor særligt noterne af appelsin og citron fylder mest. Derudover, så er det uden sammenligning den gin, der er mest blå i sin farve. Det ser helt vildt godt ud – og måske en anelse giftigt. Du ved, at tyskerne er kendt for deres gode håndværk, hvilket i den grad også er tilfældet her. 

Billede af en flaske the illusionist gin

 ABV: 43% Pris: 449 ,- 

Denne gang skal vi til Sydafrika, hvor det efterhånden verdens kendte gin-destilleri, Six Dogs holder til. Sydafrikansk gin stormer frem, og efterspørgslen stiger og stiger. Læg mærke til den famøse og i dette indlæg omtalte blomst, Clitoria Ternatea, den er nemlig afbilledet på flasken. Så kan du selv vurderer om den ligner det kvindelige kønsorgan 😉
Med Six Dogs Blue Gin, så får du en gin af meget høj kvalitet, hvor det særligt er de florale og blomstrede noter, der er i højsædet. 

Six Dogs Blue Gin

 ABV: 41% Pris: 399 ,- 

Som rosinen i pølseenden, så skal vi til Tyskland denne gang med Simsala Gin. En gin der er udviklet som et forsøg på at skabe en effekt, nemlig den farveskiftende. Og hvad er mere indlysende at kalde den end Simsala Gin – et ordspil på Simsala Bim og så er trylleriet igang.

Den kommer i en lille fin apotekerflaske som er typisk for de tyske destillerier. 

Og så har den jo lige den effekt, som vi her sætter fokus på. De Blå Gin! 
Med Simsala Gin bliver du ikke skuffet.

Gin der skifter farve 1

Måske dette er interessant?

0
Brug kr. 599,00 mere at få gratis DK Forsendelse
Din vogn er tom!

Det ser ud til, at du ikke har tilføjet nogen varer til din indkøbskurv endnu.

Gennemse produkter