fbpx

FAQ

FAQ

På denne side kan de finde svar på ofte stillede spørgsmål. Har du et andet spørgsmål – så tøv ikke med at skriv til os på: kontakt@ginbutikken.dk. Så sidder vi klar til at hjælpe dig.

Gin er en klassisk spiritus, der har været produceret og drukket i store mængder i mange år. En af de helt basale definitioner på en gin er, at den har en alkoholprocent på minimum 37,5%. Hvis en spiritus har en lavere procentdel af alkohol, kan den altså ikke gå under den officielle betegnelse at være en gin. Dette gælder i hele Europa. Der kan dog være andre grænser for, hvor stærk en gin må være i andre dele af verden, hvor USA eksempelvis har sat grænsen ved 40%. I Danmark holder en almindelig gin en alkoholprocent på 38%. En dry gin ligger gerne på 40% og en ekstra dry gin på cirka 43%.

Overordnet set kan man sige, at de almindelig gin ligger med en alkoholprocent på mellem 37,5% og 42-43%. De kan dog sagtens fås noget stærkere, hvis du ønsker en speciel gin, der har højere procenter af alkohol.

En dry gin er en af de mest almindelige typer af gin. De kaldes ofte også for London Dry gin, og hentyder ikke til den engelske hovedstad, London, men til den produktionsmetode, man bruger, når man fremstiller denne type af gin. Når man producerer en London Dry gin må den maksimalt indeholde 0,1 gram sukker. Derfor er den sjældent lige sød som andre typer af gin. Derudover må der ikke tilsættes farve, aroma eller lignende stoffer efter destilleringen. Derfor har en London Dry gin altid en helt klar farve.

Grundstenen i gin er den klassiske enebærsmag. Denne smag af enebær træder ofte tydeligere frem i en London Dry gin, da der hverken er tilsat sukker eller andre markante smagsgivere. Ofte vil smagen i en London Dry gin være kombineret med noter af citrus, og den passer derfor perfekt til klassiske drinks som for eksempel Dry Martini.

En af de hyppigste spørgsmål fra førstegangsdrikkere af gin er ofte, om der er gran eller grannåle i den klassiske væske. Mange der smager gin vil kunne nikke genkendende til, hvorfor lige netop dette spørgsmål går igennem hovedet på mange. Forklaringen er ganske simpel. Grundstenen i gin er enebær. Denne plante er altafgørende for denne type spiritus. Navnet gin kommer da også af det franske ord Genièvre, der betyder enebær på fransk. Da Enebær busken er en del af den orden, som man indenfor planteverdenen kalder for Gran Ordenen giver det pludselig mening, hvorfor smagen af gran stikker tydeligt frem, når man drikker gin. Det er derfor de fleste gin har den meget karakteristiske, ja nærmest kendetegnene, granagtige smag af fyrrenåle eller grannåle.

Gin er en brændevin, der er smagt til med enebær og var oprindeligt tiltænkt som et lægemiddel mod nyrelidelser. Hen af vejen har man dog fundet ud af, at man ved at arbejde med produktionen af gin kan skabe nogle unikke smage, der vækker glæde over det meste af kloden. Hvad der gør en gin god er for mange en smagssag. Det er forskelligt, hvad vi hver især opfatter som værende gode karakteristika for en god gin. Der er dog nogle gennemgående karakteristika, når man snakker om, hvad der gør en gin god. Nogle kan godt lide en meget kraftig smag af enebær, mens andre foretrækker mere moderne smagsvarianter af citrusfrugter, lakrids, koriander eller noget helt andet. Det er ikke altid prisen på en gin, der er afgørende for, om du vil synes om den eller ej. De dyre gin er ofte dyrere at fremstille, hvilket afspejles i prisen, men ikke nødvendigvis i smagen.

Scroll til toppen