4,8 på Trustpilot

4,8 på Trustpilot

TONIC VAND

 Hvad er en tonic?

I en kort – og med en lidt halvhjertet forklaring, så kan vi sige, at en tonic er en bitter drik som indeholder vand, kulsyre og kinin, og som bl.a. bruges i forskellige drinks. Så langt så godt. Danskvand med kinin, ja det virker ikke ret komplekst, men hold lige fast i kinin.

  1. Tonicvand er basalt set en kulsyreholdig sodavand med knust kinabark (kinin)
  2. Den er historisk brugt til at forebygge malaria
  3. De tidlige tonic var nærmest udrikkelige grundet det høje indhold af kinin
  4. Derfor fandt englænderne i Indien på at spæde den op med gin
  5. Tonic idag har et langt mindre indhold af kinin, hvorfor den også kan nydes alene.
  6. Mange nyder den grundet en helt karakteristiske bitre smag der kommer fra Kinin, dog skal man have en forkærlighed for bitre smage.

Tonicvandets bitre smag kommer nemlig fra stoffet kinin, som i flere hundrede år var det eneste kendte, effektive middel mod malaria. Så hvis nogen har bildt dig ind, at gin og tonic har en medicinsk effekt, så er det altså ikke helt ved siden af. Men vil du høre en hemmelighed? Der har aldrig været nok kinin i tonic i en G&T til, at det bare har en tilnærmelsesvis effekt på malaria. Men lad vær med at fortælle det videre – det lyder ikke lige så sejt 🙂

Kinin bliver udvundet af kinatræets bark. Det tilhører slægten Cinchona, hvis oprindelse er placeret i Andesbjergene. Cinchona kaldes også for Febertræet (Fever Tree). Det skyldes, at indianerne brugte kinabark til at behandle diverse febertilstande med.

Idag benyttes der næsten uden undtagelse kun syntetisk kinin, da det er billigere og har den præcis samme kemiske sammensætnign som naturligt kinin.

Lad os lige starte med at slå det her fast: Gå aldrig på kompromis din tonic!

Tonic er for gin, som Robin er for Batman. Et perfekt sidekick. Det skyldes, at ginnens enebær og tonicens bitre kinin danner nogle perfekte kemiske sammensætninger, der forstærker smagsindtrykkene i begge dele.

Viser 1–9 af 44 resultater

Tonic

Tonic vand (eller indisk tonic vand ) er en kulsyreholdig sodavand , hvor kinin opløses. Oprindeligt brugt som profylaktisk mod malaria , har tonisk vand normalt nu et markant lavere kininindhold og forbruges for sin karakteristiske bitre smag, skønt det i dag ofte sødes. Det bruges ofte i blandede drikkevarer , især i gin og tonic.

Historien

Kininpulver er så bittert, at britiske embedsmænd stationeret i det tidlige 19. århundrede Indien og andre tropiske stillinger blandede pulveret med soda og sukker, og der blev skabt tonisk vand. Det første kommercielle tonic vand blev produceret i 1858. Den blandede drikke gin og tonic stammede også i det britiske koloniale Indien , da briterne blandede deres medicinske kinin tonic med gin .

Siden 2010 har mindst fire tonic-sirupper været tilgængelige i USA. Forbrugerne tilsætter kulsyreholdigt vand til sirupen for at fremstille tonisk vand, hvilket giver drinkerne mulighed for at justere smagintensiteten.

Kininindholdet

Medicinsk tonisk vand indeholdt oprindeligt kun kulsyreholdigt vand og en stor mængde kinin.

Imidlertid indeholder de fleste toniske vand i dag mindre kinin og bruges mest til dets smag. Som et resultat af det lavere kininindhold er det mindre bittert og sættes normalt også sød, ofte med høj fructose majs sirup eller sukker.

Nogle producenter producerer også diæt (eller slimline) tonic vand, som kan indeholde kunstige sødestoffer såsom aspartam. Tonicvand i traditionel stil med lidt mere end kinin og kulsyreholdigt vand er mindre almindeligt, men kan foretrækkes af dem, der ønsker den bitre smag.

Brug

Tonic vand bruges ofte som en drinkmikser til cocktails, især gin og tonic. Vodka tonic er også populær.

Tonicvand med tilsat citron- eller limesmag kendes henholdsvis bitter citron eller bitterkalk.

Premium Tonic

Gin og tonic er vigtigt. Og selvom det finde den perfekte gin er afgørende for den perfekte G&T, vil opgradering af din tonic revolutionere din yndlingsdrink. Her har vi fundet de bedste Tonic på markedet, så du kan opgradere din yndlingsdrink.

Det tog et stykke tid at komme op i tempo, men de sidste par år været en eksplosiv stigning i antallet af forskellige tonic for ginelskere os der elsker gin. Mærker dukker op i i en hastighed helt uset fra tidligere, og alle forsøger at snuppe en del af markedet – et marked domineret (i det mindste de sidste par år) af Fever-Tree.

Det er fair at sige, at hvad Hendrick gjorde for gin, Fever-Tree har gjortfor tonic. Fever-Tree stort set ansvarlig for væksten og interessen for premium tonics. Men er Fever-tree den bedste tonic? Det er ihvertfald en af vores favoritter, men der er mange flere med i opløbet, alle tonics du finder lige her i ginbutikken.

0
Brug kr. 599,00 mere at få gratis DK Forsendelse
Din vogn er tom!

Det ser ud til, at du ikke har tilføjet nogen varer til din indkøbskurv endnu.

Gennemse produkter