WHITLEY NEILL – BLOOD ORANGE GIN

Billede til salg på Facebook

WHITLEY NEILL – BLOOD ORANGE GIN

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

WHITLEY NEILL - BLOOD ORANGE GIN 1

De fleste der har stiftet bekendtskab med gin, vil kende til brandet ‘Whitley Neill’. Bag dette mærke gemmer sig en unik familiefortælling, som har rødder tilbage til 1762. Ret vildt. Der er absolut ingen tvivl om, at Neill-familien har været first-mover i England med deres destillering af gin. 

I moderne tid og særligt efter Frederich og dernæst Johnny Neill overtog rollen som ‘Master Distiller’, har brandet udviklet sig til være førende på gin, hvor der er tilsat ekstrakter fra diverse frugter. Lige fra solbær til pære eller fra hindbær til blodappelsin, som vi skal kigge nærmere på her.

Whitley Neill Blood Orange Gin er en lys gin, hvor de pikante aromer giver en ren og citrus fyldig drik. 
Ginnen indeholder kendte botanicals såsom: Enebær (Selvfølgelig), korianderfrø, orris rod, cassia bark, angelikarod, citron, appelsin og vigtigst af alt siciliansk blodappelsin.

Næse

Den lettere orange væske dufter præcis, som den lover. Af søde appelsiner, og med en snert af enebær.  Jeg kan ikke umiddelbart få flere dufte frem.

Smag 

Når jeg smager på ginnen, får jeg en afbalanceret og rund smag frem. Overraskende er det, at ginnen på trods af sine fyldige citrus-inputs både fra næsen og munden, formår at bevare en karakteristisk og intens smag af enebær. Igen må det siges – utrolig afbalanceret. 

 Ginnen har en alkoholprocent på 43%, men det bliver den hverken sprittet eller brændende af. 

Konklusion

Beklager sproget – den her gin, smager bare pisse hamrende godt!

Det er svært ikke at sammenligne med andre gins med blodappelsin på markedet. Mest kendt er vel nok ‘Malfys’. Også en utrolig god gin, som jeg har været svært begejstret for. Jeg hælder dog mest til denne fra ‘Whitley Neill’ – mest af alt, fordi den bibeholder så meget fra enebærene. Det skal dog siges, at ginnen er meget sød. Nu er det sagt – er du ikke til det søde, så er det ikke en gin for dig. 

Producenten selv peger på, at den optimale tonic er ‘Lamb & Watt – Original’. Den går fint til ginnen, men efter at have smagt ‘Whitley Neill – Blood Orange Gin’ med over ti forskellige tonics, så må jeg redeligt indrømme at min foretrukne er:’Imperdibiles – Wild Botanicals’, da det er den, jeg mener, hiver citrusnoterne bedst frem i drinken. Et alternativ er:’ Fever-Trees Mediterranean.

G&T med Whitley Neill Blood Orange

Velbekommen – og tak fordi, du læste med!

Måske dette er interessant?

0