4,8 på Trustpilot
4,8 på Trustpilot

Gintyper

Gintyper

Gin er en populær klassiker, som gang på gang har taget Danmark med storm, og det er bestemt ikke uden grund!

Gin er især blevet populært da der ikke er nogle rammer for hvad gin må være smagsat med, her er der frie rammer, som giver gin til hver en smag.

 

Ét definition krav ved gin, er at enebærrene, skal være dominerende, før det kan kaldes gin. Hertil er angelicarod og korianderfrø også en del af ginbasen. Dernæst bliver det fortyndet ned til den rette alkoholprocent, hvilket mindst skal være 37,5 procent. 

 

Gin findes i fem hovedvarianter. 

·      London dry gin

·      Bathtub gin

·      Compund gin

·      Old tom gin

·      Navy strength gin 

 

 

London dry gin

Den meste kendte variant er London dry gin, og selvom det godt kan lyde sådan, har det intet med geografi at gøre. Det er udelukkende destilleringsmetoden der er tale om. Det særlige ved fremstillingen af en London Dry gin er, at al smag skal komme fra de botanicals, som tilsættes under destilleringen. Her tilsættes der ikke botanicals efterfølgende, men kun under destilleringen. 

Et godt bud på en fantastisk London dry gin, kan være Flying Guru Vintersol gin.

 Det er en frisk klassisk gin, med friske toner af Citrus, Enebær og en elegant appelsin der gør at det hele bindes sammen med lidt sødme.

Gintyper 1

 

 

 

 

Bathtub gin

Bathub gin er modsat London Dry Gin, en ginvariant hvor der først bliver tilsat botanicals efter destilleringen. Her tilføjer man sine botanicals og lader det trække smag, samt farve ud over et stykke tid. Fordelen ved denne ginvariant er at du helt selv kan lave en compound gin uden at skulle destillere din gin. 

 

Et bud på en lækker bathtub gin, kan være Ablefortt Bathtub gin.

Denne gin er så cremet og behagelig, at den sagtens kan nydes rent med nogle isterninger.  Det er efter vores mening en af de allerbedste gin på markedet, og flasken i sig selv, gør sig godt i et ginskab.

Gintyper 2

 

 

Compound gin

Compound gin er en ginvariant hvor er blandes forskellige destillater. Her tilsættes ingredienserne efter destillation. 

Vores bud på en fantastisk Compound gin, kan være BeGin CPH Espresso-Orange gin.

Dette er en unik gin. Med Espresso-Orange får du en gin, hvor du først og fremmest bliver blæst bagover af den fine sødme fra safte appelsiner. Herefter får du en rund og nærværende smag af finristet kaffe.

Gintyper 3

 

 

 

 

Old tom gin

Old Tom gin indeholder et højere niveau af sukker. Denne slags gin var fremtrædende indtil slutningen af 1800-tallet, og skyldes egentlig at ginnen ikke var særlig god, så man tilsatte sukker for at skjule den dårlige, hårde, bitre smag og derved gjort mere drikkelig!

 

Vores bud på en lækker old tom gin, er denne Ginterior Old Tom.

Det er en gin som giver en smag af  søde ferskner, den milde kirsebærhonning der dominerer – dog anes der en svag enebær sidst i ganen, men den skal man holde godt øje med. Det er en rigtigt lækker sommer gin, der bør nydes med en lidt kraftig tonic. 

Gintyper 4

 

Navy strength gin

Navy strength gin er helt basalt en London dry med et højere alkoholprocent med minimum 57%, hvilket giver en mere gennemtrængende smag af botanicals, foruden alkohol.

 

Et bud på en lækker Navy Strength gin, kan være Scapegrace Gold Gin.  Scapegrace Gold Gin er en imponerende gin fra New Zealand – klassisk, elegant og bare hamrende smagfuld. Ikke nok med at den smager fantastisk, så kommer den også i en utrolig flot og velskabt flaske. 

 

 

 

Gintyper 5

Følg med på Facebook

Få inspiration til din næste gin, opskrifter og en masse inspirerende live, fyldt med nyheder og gode tilbud. Der er noget for alle og enhver smag.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag alle nyhederne først, de gode tilbud først og når der kommer små spændende partier hjem. Modtag unikke fordele og deltage i specielle medlems konkurrencer.

Følg med på Instagram

Se alle de nye flasker, flotte cocktails, deltag i konkurrencer - få inspiration til din næste Gin Tonic og del dit bedste billed med #ginbutikken og deltag i lodtrækningen om 1 flaske gin.

Måske dette er interessant?

0
Brug kr. 599,00 mere at få gratis DK Forsendelse
Din vogn er tom!

Det ser ud til, at du ikke har tilføjet nogen varer til din indkøbskurv endnu.

Gennemse produkter