4,8 på Trustpilot

4,8 på Trustpilot

Hvad er pink gin?

whitley elderflower june pink aronia gin

Hvad er pink gin?

Pink gin?

Mange stiller ofte sig selv spørgsmålet “Hvad er Pink gin?” – Pink Gin adskiller sig fra almindelig gin ved, at almindelig gin er en destilleret spiritus, der overvejende er smagssat med enebær, mens pink gin typisk er tør gin smagssat eller infuseret med røde frugter som jordbær, hindbær eller rabarber. Tilbage i tiden var ‘pink’ gin faktisk en traditionel tør gin serveret med et dash af angostura bitter for at give den en lyserød farve.
 

Pink gin har en unik farve, men har ofte ingen tilsat sukker og samme mængde alkohol som almindelig gin.

HVAD ER GIN?

Gin er oftest en alkohol der er destilleret på korn og smagssat med enebærbær. Enebær giver en tydelig fyrretræssmag til gin, men kan også give citrus noter. 
 
Desuden drikker de fleste af os gin med tonicvand, snarere end rent eller “on the rocks”. Gin et også det bærende element i en klassisk martini. Gin siges at have sin oprindelse i Holland, men det spredte sig hurtigt til resten af Europa. Desuden kan gin produceres på forskellige måder ved hjælp af en række forskellige ingredienser, hvilket giver anledning til en række forskellige gin-stilarter og mærker.
 
“Genever” er det hollandske ord for gin, og det er den oprindelige gin stil. Den er lavet af maltet kornmos, ligesom whisky, og har et lavere alkoholindhold end engelsk gin. Den mest kendte og omfattende fremstillede type gin i verden i dag er London dry gin. De fleste mennesker betragter det som den standard, hvormed gin måles. Desuden tilbereder de fleste martinier med London dry gin. Old Tom gin er en sødere variation af London dry gin.
 
På den anden side er ‘Plymouth gin’ en klar, noget frugtagtig, fyldig, duftende gin, omend meget lig en London dry gin-stil. Plymouth gin udviklet i havnen i Plymouth på Englands sydkyst, som navnet antyder. I dag har kun et destilleri – Plymouth, Coates & Co. – den eksklusive licens til at skabe det. Som et resultat er det både en stil og et beskyttet mærkenavn.
 

HVAD ER PINK GIN?

Man kan groft sagt sige at Pink gin er et generelt navn for enhver ginstil, der har en lyserød farve. Der findes ingen juridisk definition af pink gin, og derfor findes der mange forskellige variationer af pink gin, og det afhænger af, hvordan hvert enkelt destilleri producerer deres ‘pink gin’, hvis de altså overhovedet har en i deres sortiment.
 
Traditionelt, før det nye gin boom (kaldet ‘ginaissance’) startede omkring 2013, var pink gin normalt, når en mixolog blandede London tør gin med angostura bitters for at give det en lyserød farve. 
 
Folk gør det stadig i dag med en tør gin og en Fever Tree aromatisk tonic, hvor tonicen giver drikken den lyserøde farvetone. 
 
Men i dag, når vi hører om ‘pink gin’, tænker vi mere på de tørre gin, der faktisk er smagssat og infunseret med røde frugter under eller efter destillationsprocessen. 
 
Dette giver ginen en sødere, frugtagtigere smag. De mest almindelige frugter destillerier  bruger til at skabe lyserøde gins er: jordbær, hindbær, ribs eller friske rabarber.
Hvad er pink gin?
Følg med på Instagram

Se alle de nye flasker, flotte cocktails, deltag i konkurrencer - få inspiration til din næste Gin Tonic og del dit bedste billed med #ginbutikken og deltag i lodtrækningen om 1 flaske gin.

Følg med på Facebook

Få inspiration til din næste gin, opskrifter og en masse inspirerende live, fyldt med nyheder og gode tilbud. Der er noget for alle og enhver smag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag alle nyhederne først, de gode tilbud først og når der kommer små spændende partier hjem. Modtag unikke fordele og deltage i specielle medlems konkurrencer.

Måske dette er interessant?

0
Brug kr. 599,00 mere at få gratis DK Forsendelse
Din vogn er tom!

Det ser ud til, at du ikke har tilføjet nogen varer til din indkøbskurv endnu.

Gennemse produkter