PROCERA GIN RED DOT - UNIK HÅNDLAVET
UNIK GIN FRA NAIROBI I KENYA
Den afrikanske gin Procera Gin, som destilleres i Nairobi med 10 botanicals, som alle sammen stammer fra hele Afrika, det er eksempelvis Pink Peper fra Madagaskar og Marokkansk orrisrod.
Den vigtigste Botanical er dog som altid Enebær og her en relativt ukendt enebærart, Juniper Procera (de fleste giner bruger Juniper Communis), også kendt som afrikansk enebær, da den kun vokser i højlandet i Kenya og Etiopien.
Dette meget anderledes enebær giver gin en langt mere nøddeagtig og jordagtig rygrad.
Efter destillation aftappes ginnen i fantastiske håndblæste flasker, der også produceres i Nairobi.
En virkelig unik gin.
Smagsnoter:
Rig, jordet og nøddeagtig med et stænk frisk citrus, der toner over i de mere varme krydderi noter og en pebret finish, som bestemt ikke har travlt.
OM PROCERA GIN RED DOT
PROCERA GIN RED DOT har fået sit navn og sin karakteristiske smag fra Juniperus Procera – en enebærsort, der er hjemmehørende i Nairobi.
Procera-træet vokser i højder godt over 1.500 meter, og dets bær udvikler en nøddeagtig og hjertelig smag.
Juniperus Procera – når en høstes, bliver enebær grøn og fryses straks for at holde den frisk.
Den anden smag kommer fra kenyanske lyserøde peberkorn , swahili-limefrugter , marokkansk koriander , kardemomme og myse fra Zanzibar , selimkorn fra Sierra Leone og somalisk akacihonning .
Procera Red Dot har en umiskendelig karakter med 5 forskellige afrikanske peber sorter (Selim peber, sort peber, elefant peber, alligator peber og Ashanti peber), østers shell og koriander.
Med sine 51% vol er det en ekspressiv gin med perfekt integrerede pebrede noter og elegancen, der gør destillaterne af Roger Jørgensen &Procera så specielle.
Der produceres kun 1.000 flasker Procera Gin Red Dot om måneden, årsagen skal findes i den meget stramme kvalitetskontrol og den meget krævende håndprocess den produceres under.


Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.