4,8 på Trustpilot

4,8 på Trustpilot

Her er den bedste tonic!

Billede af den bedste tonic

Bedste tonic! Her er den bedste tonic til gin!

Der er ingen tvivl om, at ‘Gin & Tonic’ tager førstepladsen, som den mest populære drink netop nu. Og med god grund. Gin med tonic smager fantastisk – eller måske rettere sagt: Den smager fantastisk, hvis man altså finder den rette kombination og det rette blandingsforhold. 

I dette blogindlæg vil jeg forsøge at sætte fokus på tonicens  betydning for gin, samt give jer mit bud på den bedste tonic på markedet.  God læselyst!

Billede af Imperdibile tonic med gin og tonic

Hvad er en tonic?

I en kort – og med en lidt halvhjertet forklaring, så kan vi sige, at en tonic er en bitter drik som indeholder vand, kulsyre og kinin, og som bl.a. bruges i forskellige drinks. Så langt så godt. Danskvand med kinin, ja det virker ikke ret komplekst, men hold lige fast i kinin.

Tonicvandets bitre smag kommer nemlig fra stoffet kinin, som i flere hundrede år var det eneste kendte, effektive middel mod malaria. Så hvis nogen har bildt dig ind, at gin og tonic har en medicinsk effekt, så er det altså ikke helt ved siden af. Men vil du høre en hemmelighed? Der har aldrig været nok kinin i tonic i en G&T til, at det bare har en tilnærmelsesvis effekt på malaria. Men lad vær med at fortælle det videre – det lyder ikke lige så sejt 🙂

Kinin bliver udvundet af kinatræets bark. Det tilhører slægten Cinchona, hvis oprindelse er placeret i Andesbjergene. Cinchona kaldes også for Febertræet (Fever Tree). Det skyldes, at indianerne brugte kinabark til at behandle diverse febertilstande med.

Hvilken tonic skal jeg vælge til min gin?

Lad os lige starte med at slå det her fast: Gå aldrig på kompromis din tonic!

Tonic er for gin, som Robin er for Batman. Et perfekt sidekick. Det skyldes, at ginnens enebær og tonicens bitre kinin danner nogle perfekte kemiske sammensætninger, der forstærker smagsindtrykkene i begge dele. 

Det er derfor vigtigt, at hvis du køber en god og måske endda en halvdyr gin, at du også vælger en tonic af god kvalitet. En ‘Gin & Tonic’ bliver ikke bedre end den tonic, som man vælger at mixe med. Forestil dig lige, at du køber nogle dyre HI FI-højttalere, men en billig forstærker. Højttalerne vil sikkert spille fint, men de vil under ingen omstændigheder kunne udnytte deres fulde potentiale. På samme måde er det med gin – og derfor, er det også hamrende vigtigt at vælge den tonic, der fremhæver ginnen bedst.

Inden jeg kommer med eksempler på gode “match”, så husk lige på, at smagsløget er individuel og valget i allerhøjeste grad afhænger af personlig præference. 

Det første du bør gøre, er at vurdere hvilke smagsaromaer/botanicals, du gerne vil fremhæve i ginnen. Vi plejer at lave opdelingen:

  1. Vil jeg fremhæve enebær-smagen? 
  2. Vil jeg fremhæve citrus- eller frugtaromaer?
  3. Vil jeg fremhæve de florale smage? 
  4. Vil jeg have mere sødme/bitterhed?

Dernæst bør du overveje, hvilken rolle tonicen skal spille i drinken. Skal den være underdanig og i baggrunden, eller skal den være dominerende med alvorlige aftryk i den fuldendte drink. 

Med denne opdeling er det lettere at finde det perfekte match. Fever-Tree har ligeledes lavet en sådan opdeling med deres ‘Wheel of tonic”, der kan være behjælpelig med valget. Det finder du her: www.fever-tree.com

Obs! I bunden af artiklen kan du se en liste over Ginbutikkens ‘Allround’ tonics! 

Billede af den bedste tonic

Verdens bedste tonic!

Som nævnt i indledningen, så vil jeg afslutningsvis give mit bud på den bedste tonic på markedet. Okay, verdens bedste tonic er måske en overdrivelse, men i min optik er der absolut ingen tvivl om hvilken tonic, der fortjener en helt klar førsteplads. Er du klar?

Fingers Crossed!

Her er den bedste tonic! 1

Hold nu fast, hvor smager den bare godt! Den er mild og let drikkelig – ikke for tør, men bare perfekt til en god klassisk gin og tonic!
Hemmeligheden i Fingers Crossed Tonic er, at den lavet på 100 % naturlige ingredienser og selvfølgelig på ægte kinin via udtræk. Også er der det specielle, at der også er en lille smule humle i. Den er kun let filtreret, hvilket gør, at den bibeholder lidt af sin naturlige gule farve. Ud over kinin selvfølgelig, så tilføjes en smule naturlig sukker, lidt citronsyre og kulsyreholdig danskvand. Det giver en ufattelig elegant og sprød tonic med søde jordiske noter og en lille snert af antydninger til kinesisk sort te. 

Prøv eventuelt sammen med MoorGin

Liste over gode allround tonics

Måske dette er interessant?

0
Brug kr. 599,00 mere at få gratis DK Forsendelse
Din vogn er tom!

Det ser ud til, at du ikke har tilføjet nogen varer til din indkøbskurv endnu.

Gennemse produkter