COCKY BARRISTA GIN
Det er efterhånden mange år siden, at jeg smagte kaffe og gin sammen. Dengang var det som gin og tonic i kombination med et stærkt espressoshot. Overraskende nok, og på trods af markante smagsnuancer i både tonic og kaffe, så bidrog de begge til et godt match. Dem har jeg drukket en del af siden på de aller koldeste vinteraftener.
For en lille måneds tid siden stiftede jeg så bekendtskab med Troldens – Cocky Barrista Gin. Denne gin er Troldens Copperpot klassiker, der efterfølgende er blevet påfyldt jamaicanske kaffebønner, som har fået lov til at trække over et par måneder. Resultatet er glimrende. Ginnen og kaffebønnerne går utrolig godt i spænd, og leder straks smagsløgene hen imod en snert af cognac uden overhovedet at frastøde ginnen og enebærets smag.
Jeg har af flere omgange prøvet Cocky Baristaen sammen med en tonic – både tørre, søde og milde. Min favorit bliver dog et glas “On the rocks”, men hvis jeg alligevel skal pege på en tonic, der er at foretrække, så falder valget på Fever-trees Premium Indian.
Gin med kaffe. Det lyder sært, men det smager altså helt fantastisk.
Bestil den allerede nu, lige her: