Sådan laver du: Verdens bedste Espresso Martini

Billede af Espresso Martini

Espresso Martini

Espresso Martini er en fantastisk drink. Den består af det bedste fra to verdener – Kaffe og gin! Og nu tænker du sikkert: Espresso Martini? Er den ikke på traditionel vis lavet på vodka – og ikke gin?
Jo, det er den i virkeligheden nok, men nu lovede jeg jo, at du skulle prøve verdens bedste Espresso Martini, og den laver vi altså på gin!

Historien om Martini'en med Espresso

Cocktailen, der vel nok er den mest populære drink i verden lavet på kaffe, har en farverig historie med sig. Det siges, at i 1983 kom en “kendt” topmodel ind på den berømte bartender Dick Bradsells bar med en lidt speciel cocktailanmodning. Hun ville have en drink, som både kunne ”wake her up”, og bagefter “f*** her up”. Bradsell gik straks i gang, og med en espressomaskine ved sin side, samt den basale viden om koffeinens opkvikkende egenskaber – blev den berømte Espresso Martini født. Selvfølgelig med tilsættelsen af Dick Bradsells egen favorit vodka. Det blev en cocktail, der både var sofistikeret, våd og uventet stærk. Resten er historie.

Opskrift på Espresso Martini

Der findes efterhånden mange Espresso Martini opskrifter. I denne udgave har vi skiftet vodkaen ud med BeGin Cph Epresso & Orange Gin. En velvalgt gin, hvor søde appelsinskaller og let bitre espressobønner matcher hinanden perfekt. Det gør efter vores overbevisning, at cocktailen får et ekstra pift på kaffens bløde smagsaromaer. 

Fyld et glas med isterninger – dette gøres for at afkøle drinken (brug et martiniglas). Hæld derefter gin, kaffelikør og espresso i en shaker. Fyld shakeren med isterninger, og ryst til cocktailen er helt kold. Hæld isterninger ud af glasset, og kom så shakerens indhold i glasset. Top denne med 3 kaffebønner. 

 – Velbekommen 

Lavet i samarbejde med https://www.spiritium.dk/

Billede af Espresso Martini 2

Måske dette er interessant?

Ginferno.app
Blog
Kenneth Nielsen

GINferno.app

GINferno.app – den største gindatabase i verden Nu med mere end 12000 gins i databasen  Over 12.000 gins, den gin

Læs mere »
Din kurv
0
Scroll to Top

Reklame

BeGin Copenhagens Espresso & Orange Gin er en hamrende blød og lækker gin lavet på Espresso bønner og søde appelsinskaller. Dens balance mellem gin og espressobønnernes lette bitterhed gør den oplagt som part i en Espresso Martini cocktail.

Hos GInbutikken.dk får du den til fast lavpris!