DEN SPANSKE DRØM

Billede af Nordes gin der er på stranden

Nordés Atlantic Galician Gin

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Billede til køb af Nordes Alantic Galician Gin

Jeg har været glad for gin længe – og lige siden, har jeg været tiltrukket af de bløde, milde og meget afbalancerede gins. Det giver for mig en vis friskhed, som jeg finder interessant. 

Det første, jeg lagde mærke til ved Nordés – som i øvrigt er fra Spanien, er, at den modsat mange andre gins er drue-baseret og ikke lavet på korn. Oplagt til gins, hvor man gerne ser, at den kraftfulde enebærsmag bevæger sig mod baggrunden. Samme procedure, der bruges ved en anden af mine favoritter: G’vine Floraison. Fantastisk gin. 

Nordés Atlantic Galician Gin er destilleret på 12 kendte botanicals: Enebær, Laurbær, Sort te, Kardemomme, Eukalyptus, Ingefær, Hibiscus-blomst, Citron, Citronverbena, Pebermynte, Salvie og Samphire (Strand dild).

Med disse botanicals lover producenten en anderledes gin-oplevelse.  Link.
 

Næse

Næsen fortæller i første omgang, at det er en meget parfumeret gin. Alle alarmklokker ringer – åh nej! Bagved gemmer sig dog en hel del blomsterdufte, hvor det tydeliggør, at vi har at gøre med en meget mild gin. Det er svært overhovedet at ane enebærene. 

Smag

Mmmmh…Interessant. Første indtryk er godt! Næsen lyver ikke. Den smager også parfumeret, men på en interessant og sommerlig måde. Den får frugtede aromaer frem, hvor smagen leder mine tanker hen på den klassiske sodavandsis – Champagnebrus. 

Ved de næste slurke, leder jeg meget efter de bagvedliggende smage. Jeg kan ane, at der er enebær, men de er gemt godt væk bag de mange florale indtryk. Smagen er blød og rund, hvilket giver en opløftende og frisk gin. 

Konklusion

En perfekt gin, hvis du ikke er til gins, hvor enebærsmagen bliver for kraftig. Ginnen er mild, frisk og sommerlig, hvilket også gør Nordés oplagt til alverdens cocktails. Egner sig ikke til at blive drukket alene, der mener jeg simpelthen, at det bliver for parfumeret. Den er derfor anbefalesværdig med en god tonic.

Mine favoritter

G&T

Atlantic Power Cocktail

Hældes i en Shaker med is. Ryst herefter til den bliver kold. Hæld drikken i et glas og top op med danskvand. Husk massere af is i glasset 🙂

Måske dette er interessant?

0