Sømænd og røver-historier


Historien om navy strength gin, også kendt som gunpowder proof gin, går helt tilbage til 1800 tallet, og involverer sømænd.


Kendetegnet ved en navy strength gin er, at alkoholprocenten skal ligge over 57%. Når alkoholprocenten ligger så højt, opnår man en dybere og mere fyldig smag af de forskellige botanicals, der er anvendt i ginnen.


Et godt bud på en navy strength – gunpowder proof – gin er

Four Pillars Navy Strength Gin
Four Pillars Navy Strength Gin
kr. 369,00

Vurderet 0 ud af 5
Tilbage til historien…

Dengang brugte man ginnen dels som belønning for indsatsen på farten, og som betalinsmiddel til sømændene. Nogle historier går endda på, at det blev brugt som medicin mod fx. malaria og skørbug.

Det var kendt blandt sømændende, at datidens chefer have en tendens til at tynde ginnen med vand, for at spare penge – og for at have mere til sig selv. De var dog ikke ene om, at kunne finde på at snyde. Også destillerierne havde den tendens.

Et andet godt bud på en navy strength gin
Sømænd og røver-historier 3
Anholt Gin Kattegat
kr. 441,00

 Sømændende havde ikke grej til at kunne måle alkoholprocenten på ginnen; og dermed kunne de ikke se, om de blev snydt. Dog vidste de, at hvis krudtet – der også var ombord – kunne antændes når de blev vædet med gin, så var alkoholprocenten i orden !

Både gin og krudt opbevarede man i tønder i lastrummmet, og derfor var det også vigtigt, at ginnen havde den rette styrke, hvis man nu kom ud i hårdt vejr og krudtet blev vådt af gin.

Når man omtaler navy strength gin forbindes det altid med sømænd og røverhistorier.

Et sidste bud på en god navy strength gin er:
Sømænd og røver-historier 4
Lydén Organic Navy Gin
kr. 360,00

Så er man til en god gintonic med dybde og masser af fylde, kunne navy strength gin være noget for dig.

Når jeg serverer en navy strengt gintonic, bruger jeg som oftest en god indian tonic med et højt indhold af kinin, en citronpeel som jeg presser ud over gintonicen inden jeg putter den i glasset – og selvfølgelig masser af store isterninger. 

Tak fordi du læste med !

Måske dette er interessant?

Ginferno.app
Blog
Kenneth Nielsen

GINferno.app

GINferno.app – den største gindatabase i verden Nu med mere end 12000 gins i databasen  Over 12.000 gins, den gin

Læs mere »
Din kurv
0
Scroll to Top