4,8 på Trustpilot

4,8 på Trustpilot

TOP 5: Italiensk gin

Billede brugt til top 5 bedste dansk gin

TOP 5: ITALIENSK GIN

Gin er vel nok tidens mest populære spiritus, hvilket ikke er uden grund. Der kommer snart sagt en ny gin på markedet hver 17 time og mange af dem er virkeligt lækre, i denne liste vil vi koncentrerer os om de Italienske gin og forsøge at komme med vores TOP 5: Italiensk Gin.

Det er ikke nogen nem opgave vi har sat os selv på, da der kommer utroligt meget kvalitets gin fra Italien og enhver lille by fra Dolomitterne i nord til Calabrien i syd har en eller anden form for tradition ud id destillering af spiritus. Denne gamle tradition kommer også fra deres lange historie omkring vin produktion og det er et naturligt skridt at tage fra denne til en engentlig produktion af spiritus. Derfor ser man ofte i italien at der kommer nye Gin fra allerede etablerede vin producenter eller producenter af Grappa som jo må siges at være noget nær en national drik – hvis vi ser bort fra Limoncello.

Men ihverfald, her kommer vores bud på en TOP 5: Italiensk Gin, der er formentligt nogle der stikker af og ikke vil finde smag hos alle, men sådan er det jo heldigvis med gin, der er noget for enhver smag.

Hos Ginbutikken elsker vi de mange gode Italienske gin og som en lille hyldest til vores de passionerede Italienere, giver vi jer her vores bud på de 5 bedste Italienske gin netop nu! 

Giass Milano Dry Gin

ABV: 42% – Pris: 349,-

 

Taler man Italiensk gin, kommer vi ikke uden om denne flotte flaske der kommer fra Milano – den udspringer fra 3 unge mænd i Milano der gerne ville destillere en moderne gin der skiller sig ud. Det må man sige denne her gin gør, der er benyttet 18 forskellige botanicals, heriblandt 

 Basen : Enebær, Koriander, Angelikarod

Frugten : Gyldne æbler, Appelsinskal

Blomsterne : Rosenblade, Kamilleblomster, Violer, Appelsinblomster, Hibiscus

Mineralerne : Jordmandel, Mynteblade, Fennikelfrø

Citrus Noterne : Verbena Citron Blade, Kardemomme frø, Melisse blade

Træ Noterne : Cassia, Timian

Alle disse botanicls gør at du får en utroligt kompleks gin, med utroligt mange lag som du kan smage en efter en, men samtidigt er der også tale om en delikat og sart gin, der ikke forsøger at BRØLE sig til opmærksomheden. 

Ginnen kan du drikke neat, nyde i en gin tonic eller mixe en favorit cocktail, den gør sig til det hele.

Det er ikke uden grund denne gin er at finde på TOP 5: Italiensk Gin

Servering

 Summer GIASS

 • 4,5 cl GIASS Gin
 • 1,5 cl Kardemomme Sirup
 • Juice fra 1,5 frisk Lime
 • 3 cl Granatæble juice
 • 2 skiver frisk ingefær
 • Massere af is!
Billed af AIR - en cocktail med GIASS Milano Dry Gin

Kapriol Old Tom Gin

Kapriol Old Tom Gin Salgsbillede

ABV: 41,7% – Pris: 249,-

 

Så skal vi helt op til det nordlige italien, nærmere bestemt oppe ved Dolomitterne, helt ved grænsen til Østrig eller som det også bliver kaldt syd tyrol. Her finder vi det lille destilleri Kapriol, der har en lang lang tradition for destillering af Gin, Likør, Bitter og Vermouth – men det vi har fat i her er deres version af en Old Tom Gin, som jo er en lidt sødere version af Gin end den traditionelle London Dry Gin.

 KAPRIOL OLD TOM GIN har en frisk og balsamisk duft der minder om bjergskoven: enebær og mynte med en balsamisk note af bjergfyr og laurbær. I munden er den blød og vedholdende, den urteagtige aroma er afbalanceret og afslutter blødt med en den let bitter humle smag.

Kapriol Old Tom har et lavt sukkerindhold 4% og har en delikat og aromatisk smag i munden. 

Servering

 KAPRIOL OLD TOM Gin & Tonic

Ginato Pompelmo Gin

ABV: 43% – Pris: 299,-

 

Ginato er en helt ny spiller på den internationale gin scene, men de har faktisk eksisteret i mange år i italien – dog kun som et lille regionalt destilleri – det blev så ændret da nogle visionærer mennesker fik smagt deres produkter for 1½ års tid siden og der er nu etableret et stort produktionsapperat der kan håndterer den massive efterspørgsel – dog uden at gå på kompromis med håndværket.

Denne her gin er en ægte frugt gin eller som nogle ynder at kalde dem, en “pink gin”, det betyder at der benyttes friske solmodne frugter i destillerings processen – det gør at den er smæk fyldt med aromaer der vil hensætte dig til barndomsminder med en grape sodavand og en sodavandsis, men hvem kan heller ikke lide det.

Udover det så er den ikke sprittet, da grundspritten er destilleret på druer, nemlig Sangiovese druer, hvilket er med til at afrunde spritten og ikke give denne her karakteristiske stikkende/prikkende sprit på tungen.

Vi syntes det er en af de allermest interessante gin på det italienske marked lige nu og den er blot én af 4 varianter de destillerer.

 Det er ikke uden grund denne gin er at finde på TOP 5: Italiensk Gin

Servering

 Classic Gin & Tonic

 1. Fyld et highball glas med is
 2. Hæld Ginato Pompelmo Gin i glasset
 3. Top op med Fever Tree Premium Indian Tonic
 4. Garnish med enten frisk Mynte eller Basilikum
Salgsbilled Ginato Pompelmo
Forsidebillede af ginato flasker
Billede til køb af GIN BIO LA VITA È BELLA

GIN BIO LA VITA È BELLA

ABV: 40% – Pris: 299,-

Vi er tilbage i det nordlige Italien, også denne er helt oppe fra Dolomitterne og der er tale om en økologisk gin.

 En forbløffende håndlavet tør Gin destilleret med 24 økologiske middelhavs urter blandt andet enebær, frisk citron fra Sicilien, frisk mandarin fra Sicilien, korianderfrø, ingefærrød, valerian rod, angelica rod, calamus rod, master rod, rosmarin, karvefrø , kardemomme frø, rosenmerter, appelsinskræner, citronskaller, lavendelblomster, ældreblomst, appelsinblomst, roseblade, kamille, citronmelisse, pebermynte

destillatet nedvandes til 40% alkohol ved at benytte noget af det reneste kildevand der findes, det springer fra en naturlig kilde tæt ved destilleriet i hjertet af de italienske dolomitter.

Citrus og sommerligt en virkelig fremragende Gin at nyde.

Servering

 • 5 cl Gin La vita é Bella
 • 10 cl Fever-Tree Mediterranean Tonic
 • En skive citron og en kvist rosmarin
 • Masser af is!

Giniu Gin

ABV: 40% – Pris: 479,-

I en tid, hvor størstedelen af de gins der entrerer markedet, smager af alt andet end enebær, så er det rart at se, at der nogle der tør tage ginnen tilbage til der, hvor det hele begyndte.  

Det må man sige at Silvio Carta fra Sardinien har gjort med deres GINIU GIN, vi ynder at kalde dette en ÆGT OLDSCHOOL GIN, for ginelskere der har eller gerne vil have hår på brystet.

Der er enebær for fuld udblæsning og det er ikke for sarte sjæle – aromaen og den stærke smag kommer fra de sardinske enebær der er en særlig hårfør art der vokser meget tæt på vandet på Sardinien. De er med til at give ginnen en hel karakteristisk både næse og smag – en gin du skal opleve.

Servering

GINIU GIN NEGRONI

 • 4 cl GINIU GIN
 • 4 cl Campari
 • 4 cl sød vermouth
 • Garnish: Appelsin skal
TOP 5: Italiensk gin 2
TOP 5: Italiensk gin 3

Måske dette er interessant?

0
Brug kr. 599,00 mere at få gratis DK Forsendelse
Din vogn er tom!

Det ser ud til, at du ikke har tilføjet nogen varer til din indkøbskurv endnu.

Gennemse produkter