G&T med Estragon
Forleden aften var det Gin Tonic tid og som altid gik jeg på opdagelse i ginskabet (pt. ca 70-80 forskellige) og valget faldt på :
Hoos London Dry Gin fra Tyske Hoos.
Der er tale om en helt traditionel gin i den allerbedste forstand, den har 15 friske og tørrede urter. Foruden de sædvanlige enebær, koriander og citron / appelsin, udvikler også marjoram, citronmelisse, fyrretræer, sød fennikel, kamille og kardemommefrø deres aroma.
Nu var spørgsmålet så hvad skulle den spiffes op med, Agurk, Rosemarin, Pepper, PinkGrape eller noget helt andet?
Startede dog med at finde en Tonic der gjorde sig godt sammen med den lidt tørre og bitre Gin, det blev til :
Wild Botanicals fra Italienske Imperidibile
En rigtigt lækker tonic som er i stil med Fever Tree Mediterranean Tonic, dog lidt mindre sød i smagen.
Nå, men tilbage til Garnishen til min Gin Tonic, hvad skulle det være, nu da Ginen var hældt i glasset fyldt med Isterninger?
Jeg kiggede i køkkenet, der stod mit arsenal af krydreurter, Basilikum, Rosemarin, Timian, Persille (den har jeg endnu til gode ?) og et stort bundt Estragon som jeg havde brugt til hjemmelavet Sauce Bearnaise dagen før.
Hmmm, jeg tager chancen – tog et stort bundt Estragon og den friske, parfumerede aroma kom straks, ned i glasset til Ginen og langsom hælde Tonic i glasset.
Det var et eksperiment, men jeg må sige at det er bestemt ikke sidste gang jeg forsøger med Estragon i min Gin Tonic.
Den markante Estragon komplimenterede de resterende botanicals i Hoos London Dry Ginen på eksemplarisk vis, uden at det blev overdøvende eller kvalmt.
Så min Gin tpnic bestod af følgende:
Gin : 8cl Hoos London Dry Gin
Tnonic : 20cl Imperidibile Wild Botanicals Tonic
Garnish : Stor kvist Estragon
Is : Rigelige mængder
Karakter : 8 ud af 10 ?