Negroni
Cocktailen man skal være lidt voksen for at nyde
Denne rubinrøde italienske drink som kan har eksisteret i umindelige tider, dukker nu op overalt.
Det er næsten som at se trenden fra Aperol Spritz og deres Instagram eksplosion for 3-4 år siden, på samme måde er Negroni kommer ud i mainstream og er virkelig kommet på alverdens forsider. Den kom tilbage til mainstream cocktail scenen ca. 2015, men derefter er det bare gået stærkt.
Selvom Negroni ved allerførste øjekast ser sød og indbydende ud, så er det lidt en ulv i fåreklæder, for den er ALT ANDET end sød – det er stærke, bitre noter, som Negroni -nørder verden over sætter en stor ære i at sammensætte korrekt.
Der er intet tilsat sirup der hjælper smagen på vej, det vil sige der er ikke noget der dækker over de ægte smage og aromaer fra de 3 ingredienser i en Negroni
Drik Negroni før et godt måltid, ikke bare fordi det er selve definitionen på en Aperitivo – cocktail, men vi her har fat i en cocktail med 3 lag, 1 del Gin, 1 Del Vermouth og 1 Del Bitter – der er altså 3 gange spiritus i denne her cocktail, intet der vander den ned og en cocktail der vil kunne sænke W.C. Fields.
Historien om Negroni
Den mest gængse historie om Negroni’s oprindelse er, at den blev opfundet på Caffe Casoni i Firenze, Italien i 1919.
Legenden fortæller, at grev Camillo Negroni bad sin ven, bartender Forsco Scarselli, om at styrke sin yndlingscocktail – Americano – ved at erstatte sodavandet med gin.
Scarselli tilføjede en appelsinpynt i stedet for den citron, du normalt ville få med en Americano, og drinken tog fart.
Inden længe kom alle ind i baren for en ‘Negroni’.
Camillo Negroni selv var en interessant figur. Han rejste rundt i Amerika, mens han var i tyverne og levede som cowboy i en periode.
Han boede også i London, hvilket formentligt grundet det meget gin i den periode har været til at han (måske utilsigtet) skabte en af de mest ikoniske cocktails nogensinde.
Negroni-familien var også hurtig til at drage fordel af cocktailens succes og grundlagde Negroni Distillery i 1919 i Treviso, Italien, hvor de producerede en færdiglavet version af drikken, der blev solgt som Antico Negroni.
Destilleriet er stadig åbent i dag, som ejes af en ny familie.
Ingredienser til Negroni
I en Negroni er der intet andet end spiritus (hvis vi ser bort fra Isterningen, og en appelsinskræl), det vil sige du får en velvoksen cocktail der i sin oprindelige opskrift består af følgende:
- 3 cl Gin
- 3 cl Campari
- 3 cl Sød rød Vermouth
Ingredienser til Negroni
Herunder kommer en gennemgang af de ingredienser som anser som værdige avtager til den oprindelige opskrift.
GIN
ABV: 40% Pris: 299,-
Her er tale om en helt unik Gin, det er nemlig Begin Espresso Orange Gin, der er udviklet specielt til cocktails og specifikt til en Negroni.
Der er tale om det der hedder en compound gin, dvs. en gin det destilleres af flere omgange og så til sidst blendes til den perfekte smag.
Den har en sublim smag og duft af espresso og en blød sødme fra de økologiske appelsin skaller, for lige at slutte med de legendariske enebær noter.
Lige præcis det at der er espresso og de søde appelsiner er med til at komplimenterer den sødme der kan komme fra en kvalitets vermouth
Den bør stå i enhver seriøs ginelskers bar.
Vermouth
ABV: 16,5% Pris: 199,-
La Quininye Vermouth Royal er en fransk Vermouth fra vingården, Maison Villevert. Du kender måske ginnen G’Vine Floraison eller de fantastiske ginlikører i serien June by G’Vine. Bag dem står også Maison Villevert, som er kendt i hele verden for deres mild, frugtede og ikke mindst florale spiritus. Vi har længe hos Ginbutikken været på jagt efter den perfekt Vermouth til en Negroni. Endelig har vi fundet den.
La Quintinye er er en sød vermouth med krydrede toner og bittersøde noter af have-malurt, salvie og laurbærblade. Den er virkelig elegant og raffineret i ganen og på tungen. Glædelig og totalt forfriskende.
Dette er en rød og sød Vermouth.
Bitter
ABV: 25% Pris: 229,-
Ingen Negroni uden en bitter, og hvilken bitter skal der så i en Negroni efter vores opfattelse?
Der skal selvfølgelig en Italiensk bitter i og valget er faldet på Valenti Bitter, som kun forhandles af Ginbutikken i Danmark. Der ertale om en utrolig blød, bitter som gør sig godt som apperitif alene, men i særdeleshed som den sidste 1/3 del i en negroni.
Så nu er du klædt åp til at blive inddraget i negroniens verden og vi glæder os til at se alle dine billeder på Instagram.