Tyskland siger du ?
– Jamen er det ikke kun lange køer på autobahn, carrywurst, oktoberfest, schlagermusik og billig hvidvin ?
Næ nej ! Tyskland kan faktisk lave gin – og de er værd at kigge lidt nærmere på.
Den første gin jeg gerne vil fremhæve er: Moor Gin Special Edition
Dette er en special edition flaske, hvor den almindelige etiket er skiftet ud med en metaletiket. Udover at flasken springer i øjenene, bør man også bemærke, at der kun er brugt EN botanical ! Nemlig enebær – Det havde du nok gættet allerede.
Destilleriet ligger i den tyske by Kolbemoor, hvor den mest karakteristiske enebær bliver samlet vildt. Det er i den fugtige jord i den store lokale mose, der grænser op til floden Mangfall i Kolbemoor, at de findes.
Så har du lyst til at smage en lækker tysk gin med kun EN botanical, kan denne være sagen. Bemærk at denne er en limited edition, så du skal ikke vente for længe med at få fingrene i den.
Et andet bud på en lækker tysk gin – fra min favorit by i Tyskland – jeg vil fremhæve er:
Med masser af gå-på mod og lyst fik de lavet en crowd funding, der gjorde det muligt for Berliner Brandstifter kunne lave denne gin. På under en måned lykkedes det at indsamle € 13.000 og der var grundlag for at starte destilleringen af en ny gin. Målet var €10.000 – så der var bestemt behov for en sådan gin.
Ginnen er tænkt som en guide, i hvert fald lede dine tanker hen på, en varm sommerdag i Berlin. På turen vil du møde duften af hyldeblomster, fine blomster fra parkerne og den søde skovmærke fra skoven. Lyder det ikke bare skønt ?
Kombineret med enebær og andre botanicals er der lagt op til en lækker gin – lige klar til at nyde en varm sommerdag i Berlin.
Du kan læse mere om ginnen, ved at klikke på linket herover.
Den trejde tyske gin, jeg vil fremhæve, er en af de gin, jeg altid har stående på hylden.
Nemlig: Ferdinand’s Saar Dry Gin
I min optik er det her virkelig noget af det bedste fra Tyskland ! Det at ginnen bliver infuseret med Riesling giver bare det ekstra til smagsoplevelsen – man kan vel nærmest sige det bedste fra 2 verdener.
Der er brugt over 30 forskellige botanicals i ginnen, og på trods af dette, er ginnen virkelig fin afbalanceret. De fleste botanicals kommer hovedsaglig fra destilleriets egen dyrkning eller fra området.
Området hedder Saar regionen, og er kendetegnet ved mange dale, stejle klippesider, og dette giver perfekte muligheder for at dyrke vin. Sommeren er lang med varme dage der gør at frugterne modnes, og de kolde nætter giver sig til udtryk i syren i frugterne. Derudover er området kendetegnet ved, at jorden er utrolig mineralrig, og dermed et godt sted for flora og fauna at trives i.
Nu har du 3 gode bud på gin fra nabolandet Tyskland. Jeg håber du er blevet inspireret og måske har lyst til at smage nogle tysk gin.
Tak fordi du læste med !